Tento druh pokrmu doporučuji opravdu vyzkoušet, já na něj přišla zcela náhodně, při návštěvě u tety, od té doby se mě to drží. Ze začátku byl problém jen v tom, že jsem neměla vaflovač, což se hned po vánočních svátcích změnilo.

Recept je zcela jednoduchý, na 4 ks vaflí je potřeba cca:
2 hrnečky ovesných vloček
2 hrnečky vody
2 lžíce oleje
2 lžíce mletých lněných semínek
1 lžíce přírodního cukru (březový) nebo třeba agávový sirup
špetka soli

Všechny výše uvedené suroviny smícháme, jako když pejsek s kočičkou vařili dort, a necháme 10 minut odstát, vločky nasají vodu stane se z toho něco jako ,,těsto,,. Ovšem k jakémukoliv klasickému těstu to má opravdu hódně daleko. Hned po tomto našem výkonu už je na řadě výkon vašeho vaflovače. Těch je na trhu nepřeberné množství, pečení bude proto dost indivindi záležitostí. Já peču cca 30 minut klasicky 2 vafle. Při prvním pečení jsem povrch vaflovače vymazala olejem, při druhém pečení jsem už sebrala odvahu a dle návodu se spolehla na to, že povrch vaflovače je keramický, což se potvrdilo a vafle přilepená nebyla. Kdo by si nebyl jistý, doporučuji vytřít vaflovač olejem nebo kokosákem, rozuměj kokosovým olejem.


