Domácí pečený čaj z ovoce

Vůně domácího pečeného čaje se line všude,… . Poprvé – když ho doma pečete, podruhé – když ho někde pijete.

Možná si i kladete otázku, proč si vůbec nějaký domácí čaj dělat, proč trávit tolik času v kuchyni a ještě celé léto ,,držet,, v hlavě, že si máte sbírat všechno možné ovoce. Odpověď je prostičká, vy víte, co pijete v čajích, které koupíte v obchodě? Koukali jste někdy, jaké je složení takového ovocného čaje – třeba jablko se skořicí? A třeba jste z těch, které zajímá, kde to jablko rostlo – v sadu nebo u silnice? Nebo v sadu u silnice? Zkrátka a dobře, do čaje, který si uděláte vy, víte co jste přesně dali a kde jste to vzali.

Co všechno potřebujete?

  1. 3 kg ovoce (švestky, jablka, ostružiny, jahody, borůvky,…)
  2. 1 kg cukru
  3. 3x citrón
  4. skořice mletá
  5. hřebíček
  6. skleničky od přesnídávky (čisté, vymyté)
  7. varnou konvici
  8. plech do trouby – dostatečně hluboký (ovoce pustí šťávu)
  9. dřevěná míchačka, vařečka
  10. pečící trouba


Domácí pečený čaj
Ovoce ve stádiu, než se dá do péct trouby
Takhle vypadá ovoce asi po 20 minutách pečení…
A je to, zimu s tímhle čajem přežijete jakoby nic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *