Vůně domácího pečeného čaje se line všude,… . Poprvé – když ho doma pečete, podruhé – když ho někde pijete.
Možná si i kladete otázku, proč si vůbec nějaký domácí čaj dělat, proč trávit tolik času v kuchyni a ještě celé léto ,,držet,, v hlavě, že si máte sbírat všechno možné ovoce. Odpověď je prostičká, vy víte, co pijete v čajích, které koupíte v obchodě? Koukali jste někdy, jaké je složení takového ovocného čaje – třeba jablko se skořicí? A třeba jste z těch, které zajímá, kde to jablko rostlo – v sadu nebo u silnice? Nebo v sadu u silnice? Zkrátka a dobře, do čaje, který si uděláte vy, víte co jste přesně dali a kde jste to vzali.
Co všechno potřebujete?
- 3 kg ovoce (švestky, jablka, ostružiny, jahody, borůvky,…)
- 1 kg cukru
- 3x citrón
- skořice mletá
- hřebíček
- skleničky od přesnídávky (čisté, vymyté)
- varnou konvici
- plech do trouby – dostatečně hluboký (ovoce pustí šťávu)
- dřevěná míchačka, vařečka
- pečící trouba


